Nacontrole

Zes weken na de bevalling zien we jullie nog een keer bij ons op de praktijk voor een nacontrole. Deze afspraak maak je zelf via onze assistente bij de verloskundige die jullie begeleid heeft tijdens de bevalling.

We zijn heel benieuwd hoe het met jullie gaat. We bespreken hoe jullie de zwangerschap, de bevalling en de tijd daarna hebben ervaren. Er is gelegenheid om vragen te stellen en indien het nodig is, controleren wij de hechtingen, je bloeddruk en eventueel het ijzergehalte in je bloed.

Verder willen wij graag weten hoe het op dit moment gaat met de voeding en hoe het ouderschap en moederschap bevalt. Wij geven adviezen over het herstel van je lichaam en bespreken de mogelijkheden voor eventuele anticonceptie.

Tijdens deze controle zullen we ook met je bespreken of het verloop van deze zwangerschap, bevalling en kraamtijd gevolgen heeft voor een eventuele volgende zwangerschap. Wij wijzen je op het gebruik van foliumzuur en een gezonde levensstijl als je in de toekomst weer zwanger wilt worden.

Als je bevallen bent onder leiding van de gynaecoloog, kan het zijn dat je vanuit het ziekenhuis een afspraak voor nacontrole hebt gekregen. De nacontrole bij ons hoeft dan niet meer. Als je toch nog graag met ons een aantal dingen wilt bespreken, dan ben je natuurlijk welkom!