Kinderwens

Een gezond begin van de zwangerschap zorgt voor een gezondere uitkomst van de zwangerschap voor zowel moeder als kind. Het begin van de zwangerschap begint niet als je zwanger bent maar voordat je zwanger wordt.

Wij willen jullie helpen om zo gezond mogelijk aan een zwangerschap te beginnen. Je kunt daarvoor een afspraak bij ons maken. Tijdens deze afspraak verrichten wij een aantal controles en stellen enkele vragen. Verder geven wij jullie informatie en tips over gezond zwanger worden en leefstijl. En is er ruimte en tijd om jullie vragen en onzekerheden te bespreken en beantwoorden. Klik hier voor een het maken van een afspraak.

De Zwanger Wijzer is een online vragenlijst die jullie meer informatie geeft over gezond zwanger worden en jullie eigen leefstijl. www.zwangerwijzer.nl

Zodra je zwanger wil worden en dus mogelijk stopt met een vorm van anticonceptie is het belangrijk te starten met foliumzuur. Foliumzuur verkleint de kans op een open ruggetje.  Het advies is om iedere dag 500 microgram te slikken. Je slikt dit tot 10 weken zwangerschap. Foliumzuur is te koop bij drogisterijen of bij de apotheek, los of in een multivitamine voor zwangere.