Oli massage, Lidwien van Simmonds van Heun van

MASSAGES

Zwangerschapsmassage – Behoefte aan ontspanning tijdens je zwangerschap?

Je zwangerschapsperiode is een unieke tijd. Tijdens je zwangerschap verandert er veel in je lichaam en op emotioneel gebied. Een zwangerschapsmassage helpt jou om meer in je lijf te komen, te ontspannen, beter te slapen en om contact te maken met de baby in je buik. Door de ontspanning na een massage en de aanmaak van ‘feel good hormonen’ worden ongemakken die je tijdens de zwangerschap ervaart minder.

De focus tijdens de zwangerschapsmassage ligt op algehele ontspanning. Maar ook je rug, bekken, nek, schouders, vochtophoping en andere klachten kunnen worden aangepakt. Voordat de massage begint overlegt Lidwien met jou hoe het met je gaat en wat je wensen zijn.

8 positieve effecten van een zwangerschapsmassage:

  • Afname been, bekken- en rugpijn
  • Afname cortisol (stresshormoon)
  • Aanmaak van ‘feel good hormonen’
  • Afname vasthouden van vocht
  • Beter geboortegewicht foetus
  • Vermindert slaapproblemen
  • Minder last van depressie en angst
  • Verbetert het zelfhelend vermogen van het lichaam

Je kunt als je zwanger bent tot het laatste moment gemasseerd worden, ook als je over je uitgerekende datum bent.

Postnatale massage – Sneller herstellen na je bevalling?

Een postnatale massage helpt om je om sneller te herstellen na je de bevalling. Ook geestelijk brengt deze massage verlichting. De massage heeft o.a. een positief effect op je hormoonhuishouding, stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid. Pijnlijke spieren door het voeden en dragen van je baby kunnen extra gemasseerd worden tijdens deze massage.

Ontspanningsmassage – Relax & Recharge

Deze massage is gericht op algehele ontspanning van je lichaam en geest. Je kunt kiezen voor een ‘relax’ massage die diepe ontspanning brengt of een wat stevigere en diepere energie gevende massage. Als je last hebt van bijvoorbeeld je nek, schouders en rug of juist van je benen en voeten kun je dat aangeven. Dan wordt hier de focus op gelegd.

Massagetherapie – ook tijdens zwangerschap (deels vergoed bij aanvullende verzekering)
Voor vrouwen die zwanger zijn kan massagetherapie goed ingezet worden als begeleiding tijdens de zwangerschap. De massagetherapie biedt ondersteuning bij fysieke en emotionele klachten. Bijvoorbeeld bij slecht slapen, rugklachten, nekklachten, onrustige benen, bekkenklachten, vocht vasthouden, beenklachten, stress, somberheid, angst, spanning etc. Massagetherapie biedt de mogelijkheid je bewust te worden van wat er in jouw lichaam speelt. Door aanraking en bewustwording kunnen opgeslagen spanningen losgelaten worden. Het eerste consult bestaat tevens uit een intake.

Je kunt als je zwanger bent tot het laatste moment behandeld worden, ook als je al over je uitgerekende datum bent.

Cursus Shantala babymassage
In de cursus leer je op een informele manier, stap voor stap, een volledige Shantala baby-massage te geven aan je kindje. Het is een fijne manier om contact te maken met je baby en de band te versterken. Maar ook heeft je baby er profijt van! Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat babymassage een positieve uitwerking heeft op de lichamelijke, emotionele en cognitieve ontwikkeling. Door d e babymassage maken baby’s meer serotonine aan, een neurotransmitter die een positieve invloed heeft op stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie en eetlust. Ook het niveau van oxytocine gaat omhoog. Oxytocine wordt ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd. Ook vermindert het stresshormoon cortisol. In de lessen leer je naast de Shantala babymassage ook hoe je bepaalde ‘kwaaltjes’ zoals darmkrampjes, het doorkomen van tandjes zelf kunt behandelen, welke olie je het beste kunt gebruiken en baby-yoga oefeningen.

Uiteraard is het prima om je kindje tijdens de cursus te voeden of te verzorgen. Ook huilen is onderdeel van de les, iedere baby kan zich laten horen. Oefenpoppen zijn beschikbaar zodat je kunt oefenen als je kindje bijvoorbeeld te moe is of slaapt. Als je nog geen vaste routine hebt met je kindje is dat geen enkel probleem. Kijk voor actuele cursusdata op: www.olimassage.nl

 

BOEKINGEN & CONTACTGEGEVENS

Wil je graag een afspraak of meer informatie?

E-mail dan naar: Lidwien@olimassage.nl of bel: 06-230 604 70.

Kijk voor meer informatie en prijzen op: www.olimassage.nl

 

LOCATIES & DAGEN

Lidwien masseert twee keer per maand op woensdagmiddag bij ons in de praktijk. Kun je niet op deze dag? Er zijn natuurlijk ook mogelijkheden op andere dagen in haar eigen praktijk.