Samenwerkingspartners

Samen sterk

Rondom je zwangerschap zijn er soms momenten voor jezelf te creëren om je beter te voelen in de zwangerschap. Of om meer te ontspannen in een zwangerschap. Hierbij kan je denken aan coaching, haptonomie, yoga, voedingsadviezen en massage. Als Anno hebben wij binnen de regio verschillende samenwerkingen lopen. Samen staan we als een team rond je zwangerschap waarbij jullie wensen voorop staan. Je vindt onze partners allemaal in of rond Deventer waarvan je sommige ook bij ons op de praktijk kan tegen komen.

 

Massages bij Anno

Lidwien van Simmonds van Heun van Oli massage masseert in onze praktijk. Ze geeft zwangerschapsmassages, postnatale massages, ontspanningsmassages en massagetherapie (ook zeer geschikt tijdens de zwangerschap). Haar massagetherapiebehandelingen kunnen deels vergoed worden door bepaalde zorgverzekeraars bij een aanvullende verzekering. Ze is afgestudeerd als Holistisch
Massagetherapeut aan de Akademie voor massage en beweging. Dit is een vierjarige erkende HBO-opleiding. Ook heeft ze in Thailand en Nederland diverse massagecursussen gevolgd. Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

Haptonomie

Mijn naam is Yolande Reichert van oorsprong ben ik HBO-V’er. Sinds 2000 heb ik een praktijk voor haptotherapie in het welzijnscentrum “Den Oldenhof” in Gorssel. Vanaf 2007 werkte ik ook als haptotherapeut, 2 dagen in de week, in het Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal te Arnhem. Tot 2017 had ik ook een praktijkruimte op het terrein van Klimmendaal. Momenteel is mijn praktijk weer volledig in Gorssel gevestigd.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is de enige vorm van zwangerschapsbegeleiding waarbij beide aanstaande ouders, dus zowel de moeder als haar partner, individueel begeleid worden. Het is bedoeld voor stellen die het fijn vinden om samen met de zwangerschap en bevalling bezig te zijn. Deze vorm van zwangerschapsbegeleiding is ook uitermate geschrikt voor aanstaande ouders waarbij de zwangerschap en/of bevalling, door wat voor reden ook, extra aandacht behoeft.

Centraal in de begeleidingen staat het ondersteunen van de aanstaande ouders om, via het aanraken van de buik, contact te maken met hun kindje en met elkaar. De partner wordt meer betrokken bij de hele zwangerschap. Het helpt ook de vrouw om meer vertrouwen te krijgen in haar lichaam en de veranderingen die zich in haar lichaam voordoen.

Naast het maken van contact met het kindje richt de begeleiding zich ook op de voortgang van de zwangerschap en de voorbereiding op de bevalling. Als voorbereiding op de bevalling wordt geleerd om vanuit je gevoel de weeën op te vangen en om te gaan met de pijn zonder je schrap te zetten.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding bestaat uit 5 sessies voor de bevalling en 1 na de bevalling. We starten rond de twintigste week, wanneer je al duidelijk beweging voelt. Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

Diëtist

Mijn naam is Anouk van der Linden, 24 jaar. Sinds april 2020 ben ik werkzaam bij Diëtheek Deventer-Apeldoorn. Als diëtist kan ik cliënten van dienst zijn die bijvoorbeeld last hebben van een hoge suiker tijdens de zwangerschap of voor algemene gezonde voedingsadviezen. Met goede voeding valt er heel veel te bereiken! Zelf vind ik het heel leuk om in de keuken te staan. Naast gezonde recepten maak ik daar ook regelmatig een lekkere, ongezonde taart! Benieuwd naar wat ik voor je kan doen als diëtist? Klik dan hier voor meer informatie of mail naar a.vanderlinden@dietheek.nl.

Met enige regelmaat organiseren de diëtisten van Diëtheek een informatie avond bij ons op de praktijk. Houd de website/sociale media in de gaten.