Kosten

In Nederland valt verloskundige zorg volledig in het basispakket van de zorgverzekeraar. Dit betekent dat onze zorg volledig door de zorgverzekeraar wordt vergoed. Ook valt onze zorg buiten het verplichte eigen risico zodat er voor jullie geen kosten verbonden zijn aan onze zorg. Onze praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Wanneer je kiest voor een poliklinische bevalling kan het zijn dat je hier een wettelijke eigen bijdrage voor moet betalen, dit hangt af van hoe je bent verzekerd.

In de zwangerschap kun je kiezen voor een aantal onderzoeken. Een aantal hiervan worden volledig vergoed zoals: een termijnecho, 20 weken echo en het standaard bloedonderzoek. Aan een aantal andere onderzoeken kunnen kosten verbonden zijn zoals de NIPT test en specifiek bloedonderzoek.

Als je vragen hebt over wat wel en wat niet vergoed wordt in de zwangerschap en tijdens de bevalling kun je contact opnemen met je eigen zorgverzekeraar.

Afzeggen van de afspraak

Als je een afspraak wil afzeggen of verplaatsen zonder zeer dringende reden doe dat dan uiterlijk 24 uur van tevoren. Bel je te laat of verschijn je niet op je afspraak, dan zullen we een wegblijftarief in rekening brengen: €50,- voor een eerste afspraak en €25,- voor een vervolgconsult. Aangezien de zorgverzekeraar deze kosten niet vergoedt zijn ze voor eigen rekening. Overige informatie over de kosten van zorg rondom je zwangerschap vind je op onze website en via je eigen zorgverzekering