Corona update 26-04-2020

Geplaatst op

26-04-2020

Update Corona maatregelen voor Verloskundigen Deventer-Twello

 

Beste (aanstaande) ouders,

Jullie ontvangen hierbij een update van de maatregelen wat betreft de verloskundige zorg in onze regio. De maatregelen zijn iets versoepelt naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen week door het RIVM en de Minister President.

 

BELANGRIJK;

Als je klachten hebt, bv die passen bij hoge bloeddruk of het minder voelen van de baby, of klachten die passen bij ziekte, bel altijd de verloskundige. Ook in de weekenden. Onze zorg gaat gewoon door, je kunt altijd overleggen en we maken een extra controle afspraak met je indien nodig.

 

Korte samenvatting:

– De vitaliteitsecho zullen we, in overleg met jouw verloskundige, weer rond acht weken zwangerschap plannen, de termijnecho vindt plaats tussen 10 en 12 weken zwangerschap. De rest van de intake vindt nog telefonisch plaats, net als de counseling.

– We bellen niet meer voorafgaand aan je afspraak op het spreekuur. Tijdens het contactmoment is er tijd voor jullie vragen, de controles en het plannen van een nieuwe afspraak.

– Tijdens de kraamweek zullen we één keer bij jullie thuis langs komen. De overige kraamvisites blijven voorlopig telefonisch.

– Bij vragen en/of ongerustheid mogen jullie ons altijd bellen.

De volgende regels blijven voorlopig nog gelden:

– Kom alleen naar de praktijk, dus zonder partner en/of kinderen, dit geldt voor zowel controles als echo’s!

– Kom niet naar de praktijk bij klachten als koorts, hoesten en benauwdheid. Bel ons, dan zoeken we samen met je naar een oplossing.

 

Schema zwangerschapscontroles:

Groot verschil met afgelopen weken is: je wordt niet meer gebeld voorafgaand aan de afspraak. De afspraak neemt dus weer de normale tijd in beslag.

De controles op de verloskundigenpraktijken en de echo’s bij Fetura/ in de praktijk blijven nog steeds alleen voor de zwangere. Je mag altijd videobellen of bv het geluid van het hartje van de baby opnemen.

 

De Bevalling:

in Deventer kun je kiezen tussen en thuisbevalling of een poliklinische bevalling. Allebei veilig en allebei onder leiding van jouw eigen verloskundige. Hierover kun je in gesprek met jouw partner, wat jullie wensen zijn. En dit later met de verloskundige bespreken. Hierin kun je kiezen wat het beste bij jullie past. Als je een medische indicatie hebt om in het ziekenhuis te bevallen (soms met je eigen verloskundige) dan blijven die indicaties gewoon van kracht.

 

De Kraamtijd:

We komen nu 1 keer voor controles bij jullie thuis. Samen met jullie en de kraamzorg bepalen we welke dag dat wordt. Soms zal het de verloskundige zijn die jullie bevalling heeft begeleid. Soms op een bepaalde dag omdat er bv een hielprik geprikt moet worden.

Bij problemen of op verzoek van de kraamverzorgende komen wij vaker langs.

Nogmaals: voor spoedzorg is de verloskundige altijd bereikbaar en komen we ook gewoon bij jullie thuis.

 

Voor vragen, niet dringend, kun je de verloskundigenpraktijk door de weeks bellen.

Hartelijke groet namens jullie verloskundigen

Terug naar het overzicht